AC-service till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka ac-service online till fast pris.

Vad innebär en AC-service?

Luftkonditioneringen i bilen kallas för AC, som står för Air Condition. Den reglerar klimatet i din bil, alltså kyla, värme och ventilation och är en viktig del av din komfort. En AC rengöring underhåller dess funktion. Verkstaden tömmer systemet på kylmedel, rengör det för att se om det finns läckage och för att avfukta det. Sedan är det dags att fylla på din AC med befintligt kylmedel, spårmedel och olja. Till sist utför din bilverkstad ett funktionstest.

När bör ACn servas?

En AC-service ingår inte i din vanliga bilservice utan är något som du själv märker behov av. Ger din AC försämrad effekt, till exempel kyler eller värmer dåligt, eller du upplever att luften i bilen är dålig, då är det dags för service. Du kan ge din AC en längre livslängd genom kontinuerligt underhåll. Många verkstäder rekommenderar ett serviceintervall med årlig kontroll för bästa möjliga luftkvalitet. Passa på att boka en AC-service i samband med vårens däckbyte så har du säkrat luftkvaliteten inför sommaren.

Vad är priset för en AC-service?

Priset för en service av din bils klimatanläggning är inte beroende av vilken bil du kör. Du får ett fast pris av din verkstad och arbetet brukar kunna utföras inom en timme. Felsökning på bilen och eventuella behov för ac reparation som upptäcks under din service ingår inte i priset. Kostnadsförslag på detta får du i en offert för bilreparation från din bilverkstad.

AC-service omfattar följande tjänster och komponenter:
  • Tömning av klimatanläggningen
  • Undersökning av ev. skador avseende slangar och ledningar
  • Täthetskontroll
  • Tryckprovning och funktionstest av anläggningen
  • Tilläggspåfyllning av klimatiseringsmedel upp till max 100 gr
  • Uteslutna är AC utan klimatiseringsmedel.
  • Reparation av eventuell defekt anläggning ingår ej i en AC-service.

Kontrollera din bils klimatanläggning inför bilsemestern, boka en AC-service.

Fungerar din luftkonditionering som den ska? Har du märkt av en försämrad effekt? Ett AC-system behöver regelbunden service för att fungera effektivt.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.