Bilservice till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka bilservice online till fast pris.

Vad är en bilservice?

Vid en bilservice kontrolleras olika slitagekritiska komponenter i din bil. Arbetet som utförs varierar med bilmodell, bilens ålder och antal körda mil. Din bilverkstad följer tillverkarens rekommendationer och utför arbetet med hjälp av ett serviceprotokoll. En bilservice är ett underhåll som genomförs enligt rekommenderat serviceintervall för att bilen ska fungera som avsett. Det är viktigt för säkerheten och för att förebygga dyra reparationer.

När ska bilen servas?

Vilket servicebehov just din bil har beror på vilket bilmärke och modell du kör. Det beror också på årsmodell och hur långt den har gått. I bilens servicehandbok ser du vilka intervall som rekommenderas för din bil. Kör du en nyare bil talar den om för dig när det är dags att serva genom en indikering på instrumentpanelen. Det är viktigt att tänka på att inte bara utgå ifrån milintervallet om du kör korta sträckor. I detta fall bör bilen servas varje år pga att motoroljans egenskaper försämras med tiden. Kör du många korta sträckor bör du göra ett oljebyte minst en gång om året.

Vad kostar en bilservice?

Eftersom verkstaden följer tillverkarens rekommendationer om vilket arbete som ska genomföras när på din bil, varierar också priset per service. Vissa servicar kan innehålla fler kontrollpunkter och fler komponenter som ska bytas ut. En service som innehåller kamremsbyte är generellt betydligt dyrare än andra.

Bilservice omfattar följande tjänster och komponenter
  • Servicekontroll för aktuellt mil- eller årsintervall
  • Byte av olja
  • Byte av oljefilter

Förläng din bils livslängd med årliga servicekontroller.

Bilservice, vad innebär det egentligen? Och varför ska du göra det? När ska det genomföras och hur går det till? Vad behöver du hålla koll på som bilägare?

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.