Felsökning till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka online till fast pris.

Vad innebär en felsökning?

Nya bilar styrs idag av många olika små datorer, så kallade styrdon och gateways. Fordonsbranschen har konstaterat att det aldrig har varit så bra kvalitet på bilarna som nu. Med bra kvalitet kommer också extremt avancerad teknik. Vissa bilar har fler källkoder än vad en Boeing har! Med felsökning menar man en avläsning av bilens felminne. Med hjälp av en teknik som kallas bildiagnostik scannas bilens information och berörda fordonskomponenter kontrolleras. Du får en felrapport och en offert för bilreparation.

När är det dags för bildiagnos?

En felsökning gör man när bilen inte uppträder som förväntat. Det kan handla om tillfällen som när en varningslampa tänds i instrumentpanelen, till exempel din airbaglampa eller när motorlampan lyser. Kanske märker du att bilen inte startar som den brukar eller stannar plötsligt. Eller att du är i behov av en AC service. Det kan vara mer eller mindre avancerade fel och anledningarna till felen kan vara av olika svårhetsgrad. De flesta verkstäder är utrustade att utföra felsökning, så har du ett fel som du skulle vilja att verkstaden tittar på går det bra att boka en felsökning i samband med din årliga bilservice.

Vad kostar en felsökning för din bil?

Prisbilden för en felsökning beror på vilken typ av felsökning det är som ska utföras. Det beror också på hur den bilmodell du kör är byggd. Vid komplexa fel, som blir allt vanligare i våra tekniskt avancerade bilar, kan felsökningskostnaden skena iväg. Många verkstäder arbetar därför med stegvis felsökning, för att du som bilägare ska kunna bedöma kostnaden längs arbetets gång. Var noga med att föra en dialog med din verkstad om varje steg i din felsökning.

Felsökning omfattar följande tjänster och komponenter:
  • Avläsning av felminnet
  • Radering av felminnet (sporadiska fel eller efter reparation)
  • Kontroll av fel och berörda fordonskomponenter
  • Felrapport
  • Offert för att åtgärda konstaterade fel och behov av reparation eller service.

En lampa som inte ska lysa har tänts i instrumentpanelen. Du kan vara i behov av en felsökning.

I bilen finns hundratals processorer. Det gör den till en avancerad maskin. När fel uppstår kan en varningslampa tändas av flera olika skäl.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.