Bromsbyte till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka bromsbyte online till fast pris.

Vad innebär ett bromsbyte?

Ett bromssystem består bland annat av bromsklossar, bromsbelägg och bromsskivor. Dessa delar är utsatta för slitage och rostangrepp. En bromsservice innebär att en eller flera av delar av bromssystemet byts ut. Bromsarna är den viktigaste säkerhetsutrustningen på din bil. När du trampar på bromspedalen förs bromskraften till bromsarna med hjälp av bilens bromsvätska som pressar mot bromsarnas olika beståndsdelar så att bilen stannar.

När ska du byta bromsskivor?

Vissa delar av bromssystemet slits varje gång du bromsar och det är normalt att de behöver bytas ut. Hur ofta du ska byta bromsklossar eller andra delar av systemet beror på dig som förare och ditt sätt att bromsa. Dina bromsars funktion kontrolleras alltid då du servar bilen i din årliga bilservice och även vid besiktning av bilen. Din bilverkstad rådger dig om när det är dags att byta bromsarna.

Vad kostar ett bromsbyte?

Priset för en bromsservice beror på vilken eller vilka delar av bromssystemet som behöver repareras. Bromssystemets uppbyggnad är olika för olika bilmodeller och är uppbyggt av varierande komponenter där bromsbelägg och bromsok ingår. För att få fram ett pris på bromsbyte för just din bil kan du börja med att ange din bils registreringsnummer ovan så får du fram mer information om din bils bromssystem.

Bromsbyte omfattar följande tjänster och komponenter
  • Reservdelar
  • Demontering av slitna bromsbelägg och/eller bromsskivor
  • Montering av nya bromsbelägg och/eller bromsskivor

Är det dags att byta bromsbelägg? Så här kontrollerar du dem.

Precis som med mönsterdjup på däcken är det enkelt att besiktiga bromsbeläggen. När det endast finns 3 millimeter kvar av beläggen bör du byta ut dem.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.