Däckbyte till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka däckbyte online till fast pris.

Vad är ett däckbyte?

Ett däckbyte är ett hjulbyte, alltså tillfället då du byter hela hjulet (däck på fälg) mot ett annat. Det kan till exempel vara när du ska byta till sommardäck när säsongen skiftar. Din däckverkstad monterar av hela hjulet, som skiftas mot ett annat. Verkstäder skiljer på däckbyte och däckmontering (där däck monteras på fälg).

Är du också i behov av att byta bromsbelägg eller bromsskivor är däckbytet ett ypperligt tillfälle att utföra även detta arbete. Du kan boka upp till tre tjänster i samma bokning på Lasingoo.

När ska du byta däck?

De flesta däckskiften sker när vi skiftar säsong. Dina däck ska ha ett mönsterdjup om minst 3 millimeter, men man brukar råda till att byta till nya däck vid 5 millimeter. I Sverige är det lag på att vinterdäck ska användas mellan den 1 december och den 31 mars om vinterväglag råder. Med vinterväglag menar transportstyrelsen om det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april. Var ute i god tid när det är dags att byta däck! Många bil- och däckverkstäder har långa väntetider i samband med de lagstadgade datumen. Många bilägare passar på att boka däckbyte i samband med att de får andra arbeten utförda, som till exempel oljebyte eller bilservice.

Vad kostar ett däckskifte?

Din bilverkstad erbjuder däckbyte till fast pris. Priset kan variera med efterfrågan men oftast ligger det mellan 200-450 kr. Pris för däckbytet är inte beroende av däcket eller fälgens storlek. Många bil och däckverkstäder erbjuder däckhotell, speciellt i de större städerna. Däckhotell innebär att du kan förvara dina däck hos verkstaden under tiden du använder en annan uppsättning hjul. När du hyr plats på det sättet ingår förvaring och 2 hjulskiften. Pris för detta varierar med dina behov av service.

Däckbyte omfattar följande tjänster och komponenter:
  • Hjulbyte (4 hjul på fälg)
  • Kontroll och optimering av lufttrycket
  • Mätning av profildjup

Var ute i god tid när du ska byta däck i säsongsskifte.

När första snön faller vill många byta däck samtidigt. Passa på att boka in ditt däckbyte i god tid och slipper du köa när det är dags. Och så vet du att du kör säkert vid första snöfallet.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.