Oljebyte till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka oljebyte online till fast pris.

Vad gör motoroljan?

Oljans uppgift är att smörja, kyla och hålla motorn ren. Det är viktigt att oljenivån hålls på en normal nivå. Idag läser många bilar av oljenivån automatiskt vilket betyder att du får en varning i instrumentpanelen på bilen när det är dags att fylla på oljan. Om bilen går tom på olja medför det att motorn överhettas, vilket kan leda till motorhaveri. En bils motor tillverkas för att innehålla en specifik olja. Om du fyller på olja själv bör du läsa bilens instruktionsbok, som berättar vilken motorolja som ska användas.

När ska oljan bytas?

Vid ett oljebyte tappas bilen på motorolja och bilverkstaden byter både olja och oljefilter. Oljeservice sker vid olika intervaller för olika bilmodeller men skiftas som regel varje gång du servar bilen i din generella bilservice. Kör du många men korta sträckor ska motoroljan bytas minst en gång om året, då kan ett extra oljebyte mellan serviceintervallerna vara på sin plats. Har bilen oljesticka är det inte fel att kolla oljenivån mellan servicetillfällena.

Vad kostar ett oljebyte?

Priset för ett oljebyte varierar med vilken olja din bil kräver och mängden olja den kräver. Priset varierar också med hur lång tid det tar att byta olja och oljefilter samtidigt som det pris som verkstaden tar i timdebitering kan skilja mellan olika bilverkstäder. Ett oljebyte är vanligtvis inkluderat i din generella bilservice och ligger inbakat i vad bilservicen kostar.

Oljebyte omfattar följande tjänster och komponenter:
  • Motorolja enligt tillverkarens rekommendation
  • Byte av olja
  • Byte av oljefilter
  • Byte av oljeplugg

Ett oljebyte om året ökar livslängden på din bil

Motoroljan är avgörande för att din bil ska fungera som avsett. Följ alltid rekommenderat serviceintervall och var noga med vilken olja du väljer till din bil.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.