Ljuskontroll till fast pris

Fyll i registreringsnummer och miltal. Jämför bilverkstäder och boka ljuskontroll online till fast pris.

Vad är en ljuskontroll?

En kontroll av bilens ljussystem utförs för att maximera bilens belysningsfunktion. Verkstaden ställer in strålkastarnas räckvidd och kontrollerar även rengöringssystemet. Att byta lampa, halvljus eller xenonlampa på din bil ingår inte i ljuskontrollen, men vill du att din verkstad utför detta i samma veva som kontrollen eller din generella bilservice går det bra mot en tillkommande kostnad.

När bör ljusinställningen uföras?

En ljuskontroll kan vara på sin plats till hösten när mörkret fallit och du upplever att du inte får ut maximal effekt av ditt belysningssystem. Kanske lyser ditt system upp med försämrad funktion i en sväng eller ditt helljus ger dig inte tillräckligt god sikt. Passa på att utföra fler verkstadstjänster på din bil samtidigt. Du kan boka upp till tre tjänster inom samma bokning. Använd Lasingoo:s servicesök och se verkstädernas fasta pris på oljebyte, byte av bromsbelägg, kamremsbyte eller någon annan bilverkstadstjänst.

Vad kostar ljuskontrollen?

Kostnaden för en ljusservice är inte beroende av vilken bilmodell du kör. Du får ett fast pris av din verkstad som vanligtvis ligger mellan 250 – 500 kr. I priset ingår inga eventuella reparationer. Kostnad för dessa tillkommer efter offert från din bilverkstad.

Ljuskontroll omfattar följande tjänster och komponenter:
  • Kontroll av belysningssystemet
  • Kontroll av tekniken som styr belysningssystemets funktion
  • Inställning av ljusets räckvidd (höjdinställning av strålkastare)
  • Kontroll av strålkastarnas rengöringssystem

Kontrollera din bils belysningsfunktion, boka en ljuskontroll.

Upplever du att räckvidden på dina strålkastare försämrats? En felaktig ljusinställning kan ge en anmärkning i besiktningsprotokollet.

Våra partners

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få information och erbjudanden från Lasingoo.